Άρθρα

Η ελληνική και ξένη ιατρική αρθρογραφία και βιβλιογραφία αποτελούν μια αστείρευτη πηγή πληροφοριών και γνώσεων για όλο το φάσμα των καρδιαγγειακών παθήσεων, από την ερμηνεία και εξήγηση των νόσων μέχρι τις παραδοσιακές και σύγχρονες μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας αυτών. Στην εποχή μας, μια εποχή που καλώς ή κακώς έχει κατακλυστεί από την ατέρμονη ροή πληροφοριών διά των μέσων μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης είναι πια πολύ εύκολη η πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν συχνές αλλά και σπάνιες παθήσεις, αλλά εξίσου εύκολη είναι και η παρερμηνεία αυτών με το σχηματισμό λάθος εντυπώσεων και την εξαγωγή λανθασμένων συμπερασμάτων.


Πρόθεσή μας είναι η παρουσίαση ιατρικών άρθρων με τεκμηριωμένα επιστημονικά δεδομένα που να πηγάζουν από έγκριτα ιατρικά περιοδικά με απώτερο σκοπό την ορθή ενημέρωση των ασθενών μας για τρέχοντα θέματα υγείας παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες, προτάσεις και συμβουλές, με εστίαση ασφαλώς στην καρδιά.

Μεσοκολπική επικοινωνία

Η μεσοκολπική επικοινωνία (ASD, έλλειμμα μεσοκολπικού διαφράγματος) αποτελεί μία ωπή στο λεπτό διάφραγμα που χωρίζει τον δεξιό από τον αριστερό κόλπο της καρδιάς. Η κατάσταση είναι παρούσα κατά τη γέννηση (συγγενής καρδιακή ανωμαλία).

Διαβάστε περισσότερα

Post - COVID fatigue – Εύκολη κόπωση μετά από COVID-19

Η παρατεταμένη πανδημία του Κορωνοϊού την τελευταία τριετία, με τα επαναλαμβανόμενα κύματα αυξημένου αριθμού κρουσμάτων και τις τεράστιες υγειονομικές, κοινωνικές και πολιτικοοικονομικές συνέπειες, αποτελεί δυστυχώς πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, έχοντας επιβάλει νέους κανόνες, καινούργιες συνήθειες και καθιερώνοντας νέους όρους, ανάμεσά τους και τη λεγόμενη παρατεταμένη COVID (σύνδρομο long-COVID).

Διαβάστε περισσότερα

Ενδοκαρδίτιδα

Η ενδοκαρδίτιδα είναι μια απειλητική για τη ζωή φλεγμονή της εσωτερικής επένδυσης (ενδοκαρδίου) των κοιλιών, των κόλπων, αλλά κυρίως των βαλβίδων της καρδιάς. Η ενδοκαρδίτιδα προκαλείται συνήθως από λοίμωξη. Βακτήρια, μύκητες ή άλλα μικρόβια από άλλο μέρος του σώματος, όπως το στόμα, εξαπλώνονται μέσω της κυκλοφορίας του αίματος και προσκολλώνται σε κατεστραμμένες περιοχές στην καρδιά.

Διαβάστε περισσότερα

Ρευματικός Πυρετός

Ο ρευματικός πυρετός είναι μια φλεγμονώδης νόσος που μπορεί να αναπτυχθεί όταν η οστρακιά, η οποία προκαλείται από τον β-αιμολυτικό στρεπτόκοκκο, δεν αντιμετωπίζεται σωστά. Ο ρευματικός πυρετός επηρεάζει συχνότερα τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 15 ετών, αν και μπορεί να αναπτυχθεί σε μικρότερα παιδιά και ενήλικες. Αν και ο στρεπτόκοκκος είναι συχνός, ο ρευματικός πυρετός είναι σπάνιος στις αναπτυγμένες χώρες. Ωστόσο, ο ρευματικός πυρετός παραμένει συνήθης νόσος σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες.

Διαβάστε περισσότερα

Επανεξέταση του ρόλου και της προγνωστικής αξίας της καλής χοληστερόλης (HDL)

Ένα υψηλό επίπεδο HDL-χοληστερόλης μπορεί να μην είναι τόσο ευεργετικό όσο πιστεύαμε κάποτε. Στην προσπάθεια πρόληψης των καρδιακών παθήσεων, οι περισσότεροι πιθανότατα παρακολουθούν τις τιμές της χοληστερόλης στο αίμα τους, ειδικά τη λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας (LDL), την αποκαλούμενη και «κακή» χοληστερόλη. Η υπερβολική ποσότητα LDL στο αίμα βοηθά στο σχηματισμό της αθηρωματικής πλάκας που συσσωρεύεται στα τοιχώματα των αρτηριών, αυξάνοντας τον κίνδυνο στένωσης και απόφραξής τους.

Διαβάστε περισσότερα

Καρδιά και Κυνήγι

Πως επηρεάζει το κυνήγι την καρδιαγγειακή λειτουργία και ποια μέτρα πρέπει να λάβει ο κυνηγός πριν την πρώτη εξόρμηση. Η εποχή του κυνηγιού ξεκίνησε και χιλιάδες κυνηγοί έχουν ήδη αρχίσει τις εξορμήσεις τους στα βουνά. Είναι η περίοδος που οι περισσότεροι κυνηγοί, αφήνοντας πίσω τη ρουτίνα της εβδομάδας, πολλές φορές με καθιστική ζωή λόγω γραφειακής εργασίας, θέτουν το σώμα τους σε μία ιδιαίτερη σωματική κόπωση με έντονη δραστηριοποίηση του κυκλοφορικού συστήματος.

Διαβάστε περισσότερα

Αρτηριακή υπέρταση: Ο σιωπηλός δολοφόνος. Από την υποτίμηση στην υπερβολή

Η αρτηριακή υπέρταση συνιστά τη νούμερο 1 διάγνωση παγκοσμίως και ταυτόχρονα τον κυριότερο παράγοντα κινδύνου για νοσηρότητα και θνησιμότητα. Συχνά αναφέρεται ως ο «σιωπηλός δολοφόνος» επειδή μπορεί να μην παρουσιάζει συμπτώματα, συνεχίζει ωστόσο να θέτει σε αυξημένο κίνδυνο τον οργανισμό. Προσβάλλει περίπου το 40% του ενήλικου πληθυσμού. Δυστυχώς μόνο το 50% των υπερτασικών ασθενών γνωρίζουν την παρουσία της. Η επίπτωση της νόσου αυξάνεται τα τελευταία χρόνια, ως αποτέλεσμα του τρόπου ζωής και της γήρανσης του πληθυσμού.

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Ανδρέας Σελιάς

Ο Ανδρέας Σελιάς γεννήθηκε στη Λεμεσό. Είναι απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του το 2008 μετέβη στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας, όπου ειδικεύθηκε στην Καρδιολογία στο νοσοκομείο Augusta, το οποίο υπάγεται ακαδημαϊκά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ντύσσελντορφ.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ

Μην το αφήνετε για αύριο, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κανονίσετε ένα ραντεβού και να επιλύσετε το πρόβλημά σας. Απαντάμε πολύ γρήγορα σε αιτήματα για ραντεβού

Συμπληρώστε τη παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας απευθείας στο +357 25661199 για διευθέτηση του ραντεβού σας

Πληροφορίες για το ραντεβού

Παρακαλούμε διευκρινίστε κατά την διευθέτηση του ραντεβού σας πότε θα θέλατε να δείτε τον Δρ. Ανδρέα Σελιά και η Γραμματέας του θα επικοινωνήσει για την επιβεβαίωση του ραντεβού άμεσα.



Ώρες λειτουργίας: 08:30-13:00 & 15:00-19:00 (Δευτέρα – Παρασκευή)
Τηλ: +357 25661199
Email: info@cardioselias.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευμένιου Παναγιώτου 20, 3077 Λεμεσός